2011. szeptember 19., hétfő

Boltos leszek!

Felmondtam! Felmondtam a munkahelyemen, ahol közel 10 éve dolgoztam. Hogy miért? Azért, mert kaptam egy lehetőséget arra, hogy abból élhessek, amit szeretek. Persze nem elhamarkodott döntés volt, sokat gondolkoztam: érdemes belevágni? otthagyni a fix jövedelmet egy bizonytalanért? mi lesz, ha nem jön be? 
Aztán mindig arra jutottam, hogy igen, igen és igen.Elszánt vagyok és bármire képes. Na jó ez kicsit úgy hangzik, mintha csatába készülnék, de hát oda is készülök. A vállalkozói lét harc a megélhetésért, az elismerésért, a fennmaradásért és így tovább, de hiszek abban, hogy küzdeni kell az álmainkért.
Na de kezdem az elején. Úgy december, január környékén besokalltam a munkahelyem, mert a sok átszervezés és összevonás és létszámcsökkentés miatt, már régen nem azt csináltam, amit anno 10 évvel ezelőtt, és már lassan mindenki a főnökömnek gondolta magát. Elegem lett! Ez az érzés az idő múlásával csak mindjobban elhatalmasodott rajtam. Az Emberemmel (az első számú férjem, immár 25 éve) folyamatosan arról beszéltünk, hogy milyen jó lenne, ha a magunk urai lennénk és egy vállalkozásról, ami majd mindkettőnket eltart. Ez volt az a "bogár" , amit a fülbe szoktak ültetni, de nekem a fejembe bújt és mint egy kis ördög folyamatosan piszkált. Szóval addig jutottam, hogy július elején bejelentettem, hogy felmondok. Köszönöm ennyi volt, elég volt. Innentől kezdve ezerrel a boltra koncentráltam. Uuuuppppsss......... nem mondtam, hogy kreatív, hobbi és egyedi ajándék boltot nyitok hamarosan? Hát igen erről lenne szó! 
Na de vissza a megpróbáltatásaim elejére. El kezdtem üzlethelyet keresni, nem volt egyszerű, mert vagy kicsi volt, vagy túl nagy, vagy méretben jó, de gyémánt árában. Közben egy jó dizájnon agyaltam, amit lehetőleg én is el tudok készíteni és színben és formában  is tetszik Teltek a napok és az éjszakák, amiket alvás helyett agyalással töltöttem és meglett az üzlethely, végre kitaláltam a bolt nevét és a színvilágát és rajzoltam és rajzoltam és rajzoltam, többszöri átalakuláson átesett a dizájn tervem, de már a számítógépes grafikája  is megvan, persze a rajzom alapján, amire nagyon büszke vagyok.
(mára ennyi,holnap folytatom....)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...