2011. augusztus 9., kedd

Mintha fénykép lenne....


Ezeket a gyönyörű akvarell képeket Steve Hanks kortárs festőművész festette.

Néhány szó a művészről:

Steve Hanks kétség kívül napjaink egyik legtehetségesebb akvarellfestője. Steve San Diego-ban született 1949-ben. A Dél-Kaliforniai tengerparton eltöltött gyermekévek nagyon mély hatást tettek rá, amely a művészetét végig kíséri. A család később Új-Mexikóba költözött, iskoláit San Francisco-ban végezte.

Steve egy tábor gondnokaként helyezkedett el, ahol a sok pénzt ugyan nem keresett, de a téli nyugalmas hónapokban egyedül lehetett. A következő négy és fél évben nagyon sokat kísérletezett a különböző festészeti anyagokkal, eszközökkel: olajjal, akrillal, akvarellel, grafittal… Nagyon sok időt töltött a technikája csiszolásával és ezek nélkül az évek nélkül, saját bevallása szerint nem lenne ma festő.

Időközben megnősült és három gyermek édesapja lett. Gyermekei új inspirációt adtak számára és ez a képein is tetten érhető. Steve Hanks a nagyságát galériák és gyűjtők régen felismerték, a művész számtalan rangos képzőművészeti díj tulajdonosa és rendszeresen bekerül az Art Magazin által évente összeállított tízes listába, amely a legjobb amerikai művészeket gyűjti csokorba.
forrás: internet

És még néhány kép angyalkákkal!

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...