2014. június 3., kedd

Rózsaszörp

Először készítettem rózsaszörpöt és elmondhatom, hogy a kóstolóimnak vagy nagyon ízlett vagy nagyon nem.
Én szívesen kipróbálom az újdonságokat és tény, hogy ez nem egy megszokott íz, de finom és ez a lényeg. 

Recept:
46 dkg rózsaszirom (finom, illatos rózsából)
4 l víz
4 kg cukor
10 gr citromsav
2 citrom
2 teáskanál Na-benzoát

A rózsaszirmokat és a citromkarikákat 1 napig áztatom. Következő nap a vizet felmelegítem a cukrot felolvasztom és a szirmokkal együtt főzöm kb: 10 percig (a citrom karikákat már nem főzöm bele, mert kesernyés lesz).  Ha már csak meleg kiveszek belőle kb. fél liter vizet, feloldom benne a citromsavat és a Na-benzoátot, majd visszaöntöm a sziruphoz, összekeverem és ha teljesen kihűlt jöhetnek az üvegek, leszűrni, eltenni télire. Kész!
 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...