Az évelő fűszernövényeim már beindultak, persze volt olyan, aki nem élte túl a telet évelés ide vagy oda.
Kb. 10x ültettem már olyan rozmaringot, amit úgy vettem, hogy évelő, de nekem nem akart évelni. A hétvégén kaptam a Nővéremtől egy szép nagy bokorral, persze erre is azt mondták, na majd kiderül.
Most mutatom a túlélőket.
Citromfű (Melissa officinalis)
Gyümölcslevesekben szoktam használni.
Kakukkfű (Thymus vulgaris)
Sültekhez isteni,de a krumplileves is megköszöni és még sorolhatnám mi -mindenben(-hez) használható.
Lestyán (Levisticum officinale)
Sültekhez használom, de csak óvatosan, mert nagyon erőteljes az íze. Azt olvastam róla, hogy a legősibb hazai fűszernövény. Szárítani is szoktam, így télen is tudom használni.
Levendula (Lavandula officinalis)
Imádom! Persze ez még csak a levele, majd júniusban virágzik.
Levendulás panna cottát szoktam készíteni belőle.
Zsálya (Salvia officinalis)
Sültekhez használom, de csak óvatosan, mert erős, egyedi íze és illata van.